dijous, 3 de març del 2011

Vellesa i joventut

En la foto es pot veure a una dona d'uns 60 anys, es lleva cada dia fent la mateixa rutina.
Es vesteix amb roba còmoda, es posa el seu barret , la seva jaqueta preferida i se'n va cada dia al mateix restaurant i sempre demana el mateix. És una dona avorrida que viu sola i no te gaires aficions, el que més li agrada fer és anar al restaurant en el qual  seu sempre en el mateix lloc observa  les persones que es seuen al seu costat. les observa i pensa d'on venen i a on van. Li agrada llegir el diari, el qual també li serveix per dissimular quan espia a la gent.

Avui una noia s'ha assegut al costat de la dona, és una noia jove de 18 anys, que viu sola en el seu pis i té mesos sense pagar, avui té una entrevista de treball i esta fent temps anant al restaurant.  Llegeix el diari i mira altres ofertes de feina.

La dona observa a l noia, de mala manera, pensa que es una noia esbojarrada, sense responsabilitats que fa el que vol i no respecta  ningú, té una imatge de la joventut equivocada.

La noia mira el rellotge, i s'aixeca per anar-se, paga el compte, deixa propina , va al bany i es mira al mirall suspirant i agafant forçes per anar a la entrevista de treball, està nerviosa , i depés d'uns segons surt del bany i es dirigeix a la sortida.

La dona mira el seu rellotge i s'aixeca per anar-se'n, paga el compte, sense deixar propina, i es dirigeix cap a la porta.

La dona i la noia sorten quasi al mateix temps, la noia li deixa passar, la dona ni la mira i fa un gest de malhumorada.
És dirigeixen les dues al semàfor, esta vermell però no passa cap cotxe, la noia espera el canvi de color del semàfor, però la dona passa amb el semàfor en vermell.
De sobte, una moto a molta velocitat topa amb la dona, la noia va corrents a ajudar-la.
La dona no ha mort , però ha sofert danys a les cames  no podrà moure's durant un temps li ho diu el metge a la noia després de portar-la a l'hospital.
La dona amb una cadira de rodes s'acosta  a la noia i li agraiex la seva ajuda, i comencen a conversar.
la noia li explica que busca treball i que ha perdut l'entrevista per acompanyar-la a l' hospital, i al escoltar això, la dona li proposa que la cuidi mentre es recupera de l'accident i que li pagarà molt bé.
La noia accepta contenta,,, i la dona canvia la seva forma de veure als joves i a no jutjar, sense conèixer la gent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada